Kongsberg és Enfocus a hatékony gyártás szolgálatában

A Kongsberg digitális kivágóasztalok és marógépek több mint két évtizede meghatározó szereplők a magyar­országi reklámdekorációs és display gyártó iparágakban. Ezen eszközök rugalmassága és testreszabhatósága lehetővé teszi, hogy a felhasználók specializált, alapanyag-fókuszú konfigurációkat hozzanak létre. A gépek olyan kiegészítőkkel bővíthetők, mint a QR- vagy vonalkódos azonosítást biztosító kameraregisztráció, a szállítószalagos (conveyor) kialakítás, valamint számos különböző szerszám, köztük maróegységek, rezgő- és statikus kések, riccelők, perforálók, rajzeszközök, fúrószerszámok, V-vágók és Braille eszközök.

A Kongsberg berendezések vezérlését az iPC (i-Cut Production Console) szoftver biztosítja, amely nem csupán a vágási és marási feladatokat koordinálja, hanem az előre beállított „Presetek” alapján javasla­tokat is tesz az alkalmazandó eszközökre és vágási beállításokra, optimalizálja a szerszámok útvonalát, és előrejelzi a megmunkálás időtartamát. Az emberi hibalehetőségek minimalizálása mellett jelentősen növeli a gyártás hatékonyságát.

A maximális gyártókapacitás kiaknázásához azonban ma már elengedhetetlen a pontos és precíz, lehető­leg automatizált előkészítés. A piacon folyamatosan felmerülő kérdés, hogy miként lehet gyorsabbá és pontosabbá tenni ezt a kritikus lépést, amely alapja­iban határozza meg a kiváló nyomatminőséget és a hatékony utófeldolgozást.

Erre kínál választ az Enfocus szoftvercsalád, amely olyan professzionális előkészítő és munkafolyamat automatizáló megoldásokat nyújt, mint a PitStop Pro – Preflight, a Griffin nesting szoftver, valamint a PitStop Server és a Switch. A szeptember közepén megjelent, ingyenesen elérhető Kongsberg App tovább egyszerűsíti ezt a folyamatot, lehetővé téve a közvetlen natív kommunikációt az előkészítési és gyártási egységek között.

Az alkalmazás három fő komponensből áll:

1. KONGSBERG PREPARE

Gyártási fájlok automatikus előkészítése a Kongs­berg iPC-vel való további feldolgozáshoz.

QR kódok hozzáadása a munka kamerával történő azonosításához, így a későbbiekben az iPC automa­tikusan fel tudja venni a munkát és feldolgozza a fájlban elmentett vágási beállításokat.

Automatikusan felismeri a nyomaton elhelyezett regisztrációs jeleket a pontos vágáshoz.

QR kódok és regisztrációs jelek generálása az alsó kamera számára a hibátlan gyártás érdekében.

ZIP-adatcsomag létrehozása, amely tartalmazza az iPC számára szükséges összes információt a zökke­nőmentes integráció érdekében.

Teljesen kompatibilis a Griffin és Phoenix, vagy más, a Switch flow-n belül csatlakoztatható nesting-, illetve kilövő szoftverekkel.

2. KONGSBERG SUBMIT

Kongsberg HUB-on keresztül eljuttatja a vágófájl információit az a gép vezérlőszoftveréhez, az iPC-hez, automatizálva ezzel a munkafelvételi folyamatot.

Több iPC-vezérelt Kongsberg asztal esetén figye­lembe veszi a gépek terheltségét, a sorba állított munkák ideje alapján optimálisan osztja a kevésbé terhelt egységekre a feladatot.

Visszaadja a releváns gyártási adatokat, úgy mint: becsült vágási idő, beállítási információk, feldolgozási státusz, így folyamatosan megfelelő tájékoztatást nyújt az egyes munkák állapotáról.

3. KONGSBERG WAIT

A munkát mindaddig a Switch flow-ban tartja, amíg az iPC-től nem kap friss információt a feldolgozott­ságra vonatkozóan.

Részletes termelési adatokat biztosít, beleértve a feldolgozott munkák számát, a tényleges gyártási időt a további pontos elemzésekhez és értékelések­hez.

A Kongsberg App és az Enfocus szoftvercsalád együttműködésével a vágási folyamatok hatékonyab­bá válnak, csökkentve a kézi beavatkozás szüksé­gességét és minimalizálva a hibalehetőségeket. Az átfutási idők csökkenése és a megnövekedett pontosság révén a gyártási folyamatok optimalizál­tabbá válnak, ami jelentős versenyelőnyt biztosít a felhasználóknak.

Ismerje meg az Enfocus megoldásait, és emelje új szintre utófeldolgozási munkafolyamatait a Kongs­berg innovatív vágó- és marógépeivel!

További információ: partners.hu/reklamdekoracio-sign-tervezes-gyartas

Szépkuthy Eszter
www.partners.hu